Information angående coronaviruset

Information angående coronaviruset

Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Vildmarkshotellets verksamhet och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

På Vildmarkshotellet har vi infört följande säkerhetsanpassningar:

  • Begränsat antal bokningsbara rum.
  • Distansmarkörer på golvet vid kötillfällen.
  • Utökade städrutiner har införts överallt.
  • Avstånd mellan borden på restaurangerna.
  • I restaurangerna tillåts 8 personer per bord inomhus. Vid servering utomhus finns inte längre ett maxantal per bord.
  • I gymmet får endast 5 personer vistas samtidigt och det finns möjlighet att sprita händer, maskiner och tyngder.
  • WHO har konstaterat att coronaviruset inte överlever den klormängd vi har i våra pooler. Därför tolkar vi det som att det är framförallt trängsel på badhus och i omklädningsrum som Folkhälsomyndigheten vill begränsa. Badet kommer därför att hålla öppet för de gäster som vill, men vi har infört slottider så att det endast blir ett begränsat antal gäster i badet samtidigt. Vi stänger även våra gemensamma omklädningsrum, så att gästerna istället byter om och duschar på sina hotellrum.
  • I våra bubbelpooler får man endast bada i sällskap av andra familjemedlemmar (eller ensam så klart).
  • Digitalt kösystem för beställningar i restaurangbaren.

Frågor och svar

Jag är orolig för att bo på hotell just nu, hur tänker ni kring det?
Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Vad gör ni för att undvika köbildning till restaurangen?
Vår personal kommer snabbt att hjälpa er med bordplacering. Därtill har vi tydliga markeringar i golvet som hjälper er att hålla avstånd till varandra.

Hur beställer jag något från baren?
Just nu är det inte tillåtet med flera beställande gäster samtidigt i baren utan vi tillämpar en person vid baren åt gången. För att göra det smidigt och säkert för er och vår personal så använder ni smidigt vårt digitala kassasystem som ni hittar vid ingången till barområdet. Där kan ni även använda er av en QR-kod så att ni kan se vår barmeny medan ni väntar på er tur.

Frukostbuffén är det som jag verkligen sett fram emot, hur serveras den?
Vi följer de senaste rekommendationerna från myndigheterna och har infört ett antal försiktighetsåtgärder. För att minska köbildning och för att undvika trängsel så öppnar vi upp båda våra restauranger för frukostservering och med fler stationer än vanligt.

Vi placerar samtliga gäster till bords och informerar er då att endast gå en i taget på frukostbuffén och hålla avstånd. Om ni ej vill gå och hämta maten själva på buffén så finns vår personal här för er och hjälper er att hämta mat. Frukost går även att få upp till rummet kostnadsfritt om man så önskar.

Väl på buffén har vi placerat ut gott om handskar samt handsprit som vi gärna ser att ni använder. Vi tar din säkerhet, hälsa och matupplevelse på största allvar. Hjälp oss att hålla avstånd.

Vi följer de senaste rekommendationerna från våra myndigheter och har därför vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder. Vi serverar er en planka eller tallrik med pålägg, grönsaker, färskost, smör och bröd. Det småvarma hämtar du från våra stationer. För att minska köbildning och trängsel har vi två restauranger öppna för frukost och vi har fler stationer än vanligt. Vi tar din säkerhet på största allvar, hjälp oss att hålla avstånd!

Kan vi nyttja badet?
Visst kan ni göra det, men för att undvika trängsel behöver ni förboka era platser. Vi har avsatt ett antal platser per timme för att det ska bli en härlig upplevelse. Våra omklädningsrum kommer tills vidare att vara stängda. Vi ber er därför att byta om på rummen. Extra handdukar går att hyra i spa:et. Givetvis är det kostnadsfritt att boka plats.

Klicka här för att boka din plats.

Hur fungerar om-/avbokning på Vildmarkshotellet?
Ordinarie om- och avbokningsregler gäller. Tänk på att köpa till vår generösa avbeställningsskydd för 295 kronor.

Med vårt avbeställningsskydd får du möjlighet att avboka- eller omboka din vistelse fram till kl 17:00 dagen innan ankomst om du eller en nära anhörig blir sjuk eller går bort. Du måste kunna uppvisa läkarintyg för kostnadsfri avbokning. Upp till 21 dagar innan ankomst har du alltid möjlighet att av- eller omboka ditt besök utan kostnad.

Observera att ett avbeställningsskydd per rum gäller. Avbeställningsskyddet kostar 295 kr per rum och måste läggas till i samband med bokningen, det går inte att köpa till i efterhand. Avbeställningsskyddet återbetalas ej.

Jag har ett besök i parken på Kolmården som ingår i mitt boende inbokat? Vad gäller med det?
Kolmården omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, och därför har vi fortsatt möjlighet att välkomna hotellgäster till vår fina park. Men även om vi har tillstånd att hålla öppet så ligger stort fokus på att göra det på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt. Antalet gäster per dag begränsas, distanshållning i köer införs och nya städrutiner har utformats.

Kolmården är med sina 150 hektar Nordens största djurpark och här finns stora härliga ytor att röra sig på. Upplev våra fina djur, åk världsunika Safari och prova Europas häftigaste berg- och dalbana Wildfire. Åkattraktionerna i Marine World och Bamses Värld är öppna.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?
Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. D

Vad ska jag som gäst tänka på när jag kommer till hotellet?
Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, dvs håller god handhygien och tvättar händerna ofta. Vi har många toaletter där du kan tvätta händerna och har man möjlighet kan man också sprita händerna efteråt.

När vi fått det avklarat - vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Vildmarkshotellet och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!