Information angående coronaviruset

Information angående coronaviruset

Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Vildmarkshotellets verksamhet och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

På Vildmarkshotellet har vi infört följande säkerhetsanpassningar:

 • Begränsat antal bokningsbara rum.
 • Distansmarkörer på golvet vid kötillfällen.
 • Utökade städrutiner har införts överallt.
 • Avstånd mellan borden på restaurangerna.
 • Alkoholförsäljningen avslutas kl. 20.00.
 • Room service-beställningar är tillgängligt även efter kl. 20.00.
 • Alla spabehandlingar ställs för tillfället in.
 • I gymmet får endast 5 personer vistas samtidigt och det finns möjlighet att sprita händer, maskiner och tyngder.
 • WHO har konstaterat att coronaviruset inte överlever den klormängd vi har i våra pooler. Därför tolkar vi det som att det är framförallt trängsel på badhus och i omklädningsrum som Folkhälsomyndigheten vill begränsa. Badet kommer därför att hålla öppet för de gäster som vill, men vi har infört slottider så att det endast blir ett begränsat antal gäster i badet samtidigt. Vi stänger även våra gemensamma omklädningsrum, så att gästerna istället byter om och duschar på sina hotellrum.
 • I våra bubbelpooler får man endast bada i sällskap av andra familjemedlemmar (eller ensam så klart).
 • Digitalt kösystem för beställningar i restaurangbaren.

Frågor och svar

Jag är orolig för att bo på hotell just nu, hur tänker ni kring det?
Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Vad gör ni för att undvika köbildning till restaurangen?
Vår personal kommer snabbt att hjälpa er med bordplacering. Därtill har vi tydliga markeringar i golvet som hjälper er att hålla avstånd till varandra.

Hur beställer jag något från baren?

Just nu är det endast bordsserveringen som gäller. Slå dig ner i vår lounge så kommer vi och tar din beställning.

Hur gör ni med alkoholservering just nu?
De nya reglerna om alkoholförsäljning innebär att vi inte har någon alkoholservering vare sig i restaurangerna eller baren efter 20. Det går fint att beställa alkohol och mat via room service efter 20.

Frukostbuffén är det som jag verkligen sett fram emot, hur serveras den?
Vi följer de senaste rekommendationerna från våra myndigheter och har därför vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder. Vi serverar er en planka eller tallrik med pålägg, grönsaker, färskost, smör och bröd. Det småvarma hämtar du från våra stationer. För att minska köbildning och trängsel har vi två restauranger öppna för frukost och vi har fler stationer än vanligt. Vi tar din säkerhet på största allvar, hjälp oss att hålla avstånd!

Kan vi nyttja badet?
Visst kan ni göra det, men för att undvika trängsel behöver ni förboka era platser. Vi har avsatt ett antal platser per timme för att det ska bli en härlig upplevelse. Våra omklädningsrum kommer tills vidare att vara stängda. Vi ber er därför att byta om på rummen. Extra handdukar går att hyra i spa:et. Givetvis är det kostnadsfritt att boka plats.

Klicka här för att boka din plats.

Hur fungerar om-/avbokning på Vildmarkshotellet?
Ordinarie om- och avbokningsregler gäller. Tänk på att köpa till vår generösa avbeställningsskydd för 295 kronor. Avbeställningsskyddet ger dig möjlighet att om- och avbokning senast kl. 17 dagen innan och kan inte köpas till i efterhand. Därutöver har du alltid möjlighet att av- eller omboka ditt besök upp till 21 dagar innan din ankomst utan kostnad.

Jag har ett besök i parken på Kolmården som ingår i mitt boende inbokat? Vad gäller med det?
Kolmården omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, och därför har vi fortsatt möjlighet att välkomna hotellgäster till vår fina park. Men även om vi har tillstånd att hålla öppet så ligger stort fokus på att göra det på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt. Bland annat kommer åkattraktioner i Bamses Värld och Marine World hållas stängda, antalet gäster per dag begränsas, distanshållning i köer införs och nya städrutiner har utformats.

Kolmården är med sina 150 hektar Nordens största djurpark och här finns stora härliga ytor att röra sig på. Upplev våra fina djur, åk världsunika Safari och prova Europas häftigaste berg- och dalbana Wildfire. Åkattraktionerna i Marine World och Bamses Värld är stängda, men du är varmt välkomna att vandra omkring i mysiga Småköping, äta Farmors goda köttbullar och givetvis träffa Bamse och hans vänner. Bamses Farmor håller sig hemma på Höga Berget.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?
Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. D

Vad ska jag som gäst tänka på när jag kommer till hotellet?
Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, dvs håller god handhygien och tvättar händerna ofta. Vi har många toaletter där du kan tvätta händerna och har man möjlighet kan man också sprita händerna efteråt.

När vi fått det avklarat - vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Vildmarkshotellet och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!