Information angående coronaviruset

Information angående coronaviruset

Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Vildmarkshotellets verksamhet och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

Senast uppdaterad: 1 augusti

Hur påverkas Vildmarkshotellet av regeringens beslut om begränsning av allmänna sammankomster?

Vildmarkshotellet innefattas inte av förbudet för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vi håller öppet som vanligt och våra medarbetare står redo att ge er en fantastisk upplevelse och ett välbehövligt avbrott i den vardag som nu råder.

Eftersom vi har öppet kommer vi också att fortsätta kommunicera kring de fina erbjudanden och förmånliga paket vi har i våra kanaler, men vi vill också att du som gäst ska vara medveten om att vi tar situationen på största allvar. Vi agerar ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och står ständigt redo att ta de tuffa beslut som krävs för att minimera en smittspridning.

Jag är orolig för att bo på hotell just nu, hur tänker ni kring det?

Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Vilka åtgärder har vidtagits för att minska smittspridningen på hotellet?

Att våra gäster ska känna sig trygga och säkra när de bor hos oss är vårt viktigaste uppdrag. Därför har vi, utöver våra vanliga noggranna städrutiner, även vidtagit följande åtgärder:

  • Utökad städning av publika ytor (toaletter, ledstänger, receptionsdisk, dörrhandtag mm)
  • Ökad användning av engångshandskar
  • Information om vikten av god handhygien till både gäst och medarbetare
  • Vår personal tar inte i hand eller kramas (varken mot gäst eller medarbetare)
  • För att minska smittorisken är vi tillfälligt kontantfria
  • Minskat antalet gäster per timme och slutat använda vissa bord i restaurangen, för att kunna sprida ut gästerna i matsalen.

Vad gör ni för att undvika köbildning till restaurangen? Vår personal kommer snabbt att hjälpa er med bordplacering. Därtill har vi tydliga markeringar i golvet som hjälper er att hålla avstånd till varandra.

Hur beställer jag något från baren? Just nu är det endast bordsserveringen som gäller. Slå dig ner i vår lounge så kommer vi och tar din beställning.

Frukostbuffén är det som jag verkligen sett fram emot, hur serveras den? Vi följer de senaste rekommendationerna från våra myndigheter och har därför vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder. Vi serverar er en planka eller tallrik med pålägg, grönsaker, färskost, smör och bröd. Det småvarma hämtar du från våra stationer. För att minska köbildning och trängsel har vi två restauranger öppna för frukost och vi har fler stationer än vanligt. Juice serverar vi i upphällda glas/flaskor och vi serverar fil och yoghurt i portionsförpackningar. Vill du hellre få hela frukosten serverad vid bordet går det givetvis bra. Vi hjälper dig gärna.

Vad serveras i restaurangen på kvällen? På kvällen kan du som vuxen välja mellan ett antal somriga a la carte rätter och till barnen har vi dukat upp en härlig buffé. Vår al la carte meny går att få i halv portion också så den anpassas för våra mindre gäster. Vi har restaurang Terrassen öppen och vid fint väder kan ni sitta på vår härliga uteterrass med utsikt mot vattnet.

Vi tar din säkerhet på största allvar, hjälp oss att hålla avstånd!

Kan vi nyttja badet? Visst kan ni göra det, men för att undvika trängsel behöver ni under badets mest besökta tider förboka era platser. Vi har avsatt ett antal platser per timme för att det ska bli en härlig upplevelse. Vi rekommenderar er att byta om på rummet då våra omklädningsrum har begränsat med plats. Extra handdukar går att hyra i spa:et. Givetvis är det kostnadsfritt att boka plats.

Klicka här för att boka din plats.

Hur fungerar om-/avbokning på Vildmarkshotellet?
Ordinarie om- och avbokningsregler gäller. Tänk på att köpa till vår generösa avbeställningsskydd för 295 kronor. Avbeställningsskyddet ger dig möjlighet att om- och avbokning senast kl. 17 dagen innan och kan inte köpas till i efterhand. Därutöver har du alltid möjlighet att av- eller omboka ditt besök upp till 21 dagar innan din ankomst utan kostnad.

Jag har ett besök i parken på Kolmården som ingår i mitt boende inbokat? Vad gäller med det?

Kolmården omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, och därför har vi fortsatt möjlighet att välkomna hotellgäster till vår fina park. Men även om vi har tillståd att hålla öppet så ligger stort fokus på att göra det på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt. Bland annat kommer åkattraktioner i Bamses Värld och Marine World hållas stängda, antalet gäster per dag begränsas, distanshållning i köer införs och nya städrutiner har utformats.

Kolmården är med sina 150 hektar Nordens största djurpark och här finns stora härliga ytor att röra sig på. Upplev våra fina djur, åk världsunika Safari och prova Europas häftigaste berg- och dalbana Wildfire. Åkattraktionerna i Marine World och Bamses Värld är stängda, men du är varmt välkomna att vandra omkring i mysiga Småköping, äta Farmors goda köttbullar och givetvis träffa Bamse och hans vänner. Bamses Farmor håller sig hemma på Höga Berget.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. De medarbetare som vistats i områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområden idag ska hålla sig hemma och vara symptomfria i 14 dagar efter hemkomst innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Vad ska jag som gäst tänka på när jag kommer till hotellet?

Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, dvs håller god handhygien och tvättar händerna ofta. Vi har många toaletter där du kan tvätta händerna och har man möjlighet kan man också sprita händerna efteråt.

När vi fått det avklarat - vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Vildmarkshotellet och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!