Information angående coronaviruset

Information angående coronaviruset

Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Vildmarkshotellets verksamhet och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

Hur påverkas Vildmarkshotellet av regeringens beslut om begränsning av allmänna sammankomster?

Vildmarkshotellet innefattas inte av förbudet för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vi håller öppet som vanligt och våra medarbetare står redo att ge er en fantastisk upplevelse och ett välbehövligt avbrott i den vardag som nu råder.

Eftersom vi har öppet kommer vi också att fortsätta kommunicera kring de fina erbjudanden och förmånliga paket vi har i våra kanaler, men vi vill också att du som gäst ska vara medveten om att vi tar situationen på största allvar. Vi agerar ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och står ständigt redo att ta de tuffa beslut som krävs för att minimera en smittspridning.

Även om Kolmården inte har öppet för allmänheten kommer de som bokat boende få ta del av exklusiva upplevelser i parken.

Jag är orolig för att bo på hotell just nu, hur tänker ni kring det?

Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Vilka åtgärder har vidtagits för att minska smittspridningen på hotellet?

Att våra gäster ska känna sig trygga och säkra när de bor hos oss är vårt viktigaste uppdrag. Därför har vi, utöver våra vanliga noggranna städrutiner, även vidtagit följande åtgärder:

  • Utökad städning av publika ytor (toaletter, ledstänger, receptionsdisk, dörrhandtag mm)
  • Ökad användning av engångshandskar
  • Information om vikten av god handhygien till både gäst och medarbetare
  • Vår personal tar inte i hand eller kramas (varken mot gäst eller medarbetare)
  • För att minska smittorisken är vi tillfälligt kontantfria
  • Minskat antalet gäster per timme och slutat använda vissa bord i restaurangen, för att kunna sprida ut gästerna i matsalen.

Vad gör ni för att undvika köbildning till restaurangen? Vår personal kommer snabbt att hjälpa er med bordplacering. Därtill har vi tydliga markeringar i golvet som hjälper er att hålla ett avstånd på 1,5 meter.

Hur beställer jag något från baren? Just nu är det endast bordsserveringen som gäller. Slå dig ner i vår lounge så kommer vi och tar din beställning.

Frukostbuffén är det som jag verkligen sett fram emot, vad får jag istället? Vi följer de senaste rekommendationerna från våra myndigheter och har därför vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder. Vi serverar er en planka med pålägg, grönsaker, färskost, smör och bröd. Det småvarma hämtar du från våra stationer. För att minska köbildning och trängsel har vi tre gånger så många stationer som vanligt. Vi har också hällt upp juicen på småflaskor. Vill du hellre få hela frukosten serverad vid bordet går det givetvis bra. Vi hjälper dig gärna.

Vad serveras i restaurangen på kvällen? På kvällen kan du, beroende av vad som ingår i ditt paket, välja mellan a la carte eller bufféservering. Buffén innehåller förrätt, varmrätt, sallad, varma råvaror samt en barnanpassad del. Vi arbetar året om utifrån ett presentations- och hållbarhetskoncept där vi lägger stor vikt och tid på att portionera både förrätter och varm mat. Detta gör vi för att säkerställa att maten hela tiden är fräsch samt för att minska matsvinnet. I och med den rådande situationen har vi växlat upp detta koncept och serverar ännu mer mat i portionsform. Dessutom är vi väldigt noga med att hela tiden byta ut skålar, fat och verktyg. Vi tar din säkerhet på största allvar.

Jag har bokat boendepaket på Vildmarkshotellet. Får jag om- eller avboka min vistelse?
På grund av situationen med coronaviruset har vi ändrat våra avbokningsregler och tillämpar fri ombokning och avbokning för 295 kr per bokning. Kontakta oss via telefon 010-708 7000 så hjälper vi dig.

Gäller om-/avbokning även om jag inte köpt avbokningsskydd?
Ja, under rådande omständigheter erbjuder vi samtliga denna möjlighet. Kontakta oss via telefon 010-708 7000 så hjälper vi dig.

Jag har ett besök i parken på Kolmården som ingår i mitt boende inbokat? Vad gäller med det?

Kolmården är en utomhuspark med stor yta att röra sig på, och därför har vi även fortsättningsvis möjlighet att ta emot hotellgäster som vill uppleva våra djur. Med det sagt tar vi givetvis coronasituationen på största allvar. Därför har vi vidtagit en rad olika åtgärder gällande hygien, städning, mat och desinfektion - allt för att göra ditt besök hos oss trevligt och säkert. Vi kommer även säkerställa att bara mindre grupper vistas i våra stallar och andra inomhusutrymmen.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. De medarbetare som vistats i områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområden idag ska hålla sig hemma och vara symptomfria i 14 dagar efter hemkomst innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Vad ska jag som gäst tänka på när jag kommer till hotellet?

Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, dvs håller god handhygien och tvättar händerna ofta. Vi har många toaletter där du kan tvätta händerna och har man möjlighet kan man också sprita händerna efteråt.

När vi fått det avklarat - vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Vildmarkshotellet och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!