Jonas Ståhlspets, Mat & Dryck Manager, Vildmarkshotellet

Hos oss är det inte slumpen som styr vad du får serverat

”Alla borde känna hur det känns att skära i ett bröd”. Vildmarkshotellets Mat & Dryck Manager, Jonas Ståhlspets, tycker det är synd att många idag köper färdigskurna fabriksbakade bröd. Genom att duka fram rejäla limpor på frukostbuffén, som man får skära sina egna skivor av, hoppas han att känslan av hembakat förstärks. Att kunna erbjuda just hembakat är något som är ganska unikt för ett så stort hotell som Vildmarkshotellet.

”Vi har ytorna och vill verkligen satsa på att våra gäster ska få en genuin smakresa.” Smakresan, som Jonas pratar varmt om, innehåller minnen från barndomen, klassiska scones, en chans att få utforska något nytt och mycket mer.

På Vildmarkshotellet ansvarar Jonas över våra restauranger Terrassen och Bakfickan, baren samt mat och dryck under alla olika konferensupplägg; han hjälper gärna till att skräddarsy menyer. Här nedan berättar han om sin spännande roll:

I mitt team har vi två fokusområden. Först och främst ser vi till att ha kul i köket. Vi lägger ner mycket kärlek, ser till att vi på riktigt intresserar oss för smaker och pratar om maten. Alla får känna sig ansvariga i leveransen och det är då vi uppnår perfektion.

Vårt andra, och i lika hög grad viktiga, fokus är mötet med gästen. Hur pratar vi? Hur presenteras maten? Hur kan vi inspirera våra gäster att vilja utforska? Vi har en önskan om att varje måltid blir en social upplevelse. Hos oss är det inte slumpen som styr vad du får serverat. Det finns en tanke bakom varje maträtt och en röd tråd genom hela upplevelsen där hotellets äventyrliga tema står i centrum.