Vildmarkshotellets matfilosofi

Ät med vår miljö i åtanke

För oss är det självklart att jobba med en hållbar matfilosofi. Men vi vill för den sakens skull inte tumma på din upplevelse hos oss. Tvärtom har vi tagit fram lösningar som är bra för både dig och vår miljö.

  • Snygga och praktiska portionsuppläggningar vid frukosten och lunchen
  • Bufféer som inleds med de matiga, gröna alternativen innan du, om du vill, väljer dagens protein.
  • Varje råvara som köps in tillagas på olika sätt för att dels inspirera och tillgodose alla smaklökar. På så sätt blir det mindre svinn!

Skönt häng i baren

Baren är hotellets mittpunkt, med både lunch och en spännande barmeny. Våra cocktails är baserade på säsongen bästa råvaror.

Hållbar matfilosofi

Att värna om djur och natur är Vildmarkshotellets och Kolmårdens hjärtefråga. Därför är det helt naturligt för oss att erbjuda mat med hög kvalitet, men med liten miljöpåverkan. En del i det arbetet är att kontinuerligt utöka utbudet av närproducerade och ekologiska varor, där vi har utvecklat ett samarbete med närliggande gårdar. Det gör att vi kan servera lokala råvaror så som fisk, kött, grönsaker och mjöl. Vid val av kött väljer vi främst leverantörer som kan garantera bra kvalitet och god djurhållning från svenska gårdar.

En gastronomisk helhetsupplevelse att minnas

Att kunna äta och dricka gott under en konferens ser vi på Vildmarkshotellet som en självklarhet. Vi vill också att våra gäster ska få utforska nya smaker och att måltiden blir en social händelse i sig. Genom att tänka smart, lägga stor vikt på presentationen och låta er vara med och bestämma kan vi stolta presentera en gastronomisk helhetsupplevelse.

Vi ser fram emot att ta hand om ert sällskap på Terrassen, Bakfickan, i baren eller varför inte på en bankettmiddag i Stellar Hall.

”Alla borde känna hur det känns att skära i ett bröd"

Jonas Ståhlspets, Vildmarkshotellets Mat & dryck-manager, berättar mer om vår filosofi och sitt arbete på Vildmarkshotellet. Läs mer här.